SALONG BETONG × FAQ

Viktiga frågor

och svar

Här nedan kan du läsa viktiga frågor och svar innan du kontaktar oss eller om det är något du undrar över.

Vad har ni för åldersgräns?


Alla klienter måste ha fyllt 18 år, inga undantag. Ta med legitimation vid tatueringstillfället.
Hur bokar jag en tid för att tatuera mig?


Det bästa sättet att kontakta oss för att boka en tid är att skicka ett mail till oss. Viktigt att ni skickar med referens/inspirationsbilder och en tydlig textinformation kring ditt önskade motiv, avsluta mailet med ditt för och efternamn, email, nummer och adress. Vi kommer att kontakta dig via telefon eller mail så fort vi bara kan. Högdalen/Stockholm: info@salongbetong.com Malmö: malmo@salongbetong.com Vill man maila våra konstnärer direkt hittar ni deras personliga mailadresser under kontakt.
Hur mycket kostar det att tatuera sig?


Obs! Priserna skiljer sig mellan de olika konstnärerna. Timpris 1500:- Timpriset appliceras på alla motiv som blir klara på ett besök, kan alltså t.ex. vara en ros, en text, en kompass, ett porträtt. Sittning, 3 timmar 4000:- Sittning, 4 timmar 5300:- Sittningar appliceras på motiv som är stora och kräver flera besök. Heldag 6000:- Heldagar appliceras som uppstart för ett större projekt. I en heldag ingår det minst 3 timmars tatuering. Resten av tiden/kostnaden är för ritjobb och planering för hela projektet.
Hur ont gör det att tatuera sig?


Vi har kunder från 18 till 80 år, män som kvinnor, och alla går härifrån med ett leende. Smärtan är inte på något sätt olidlig, snarare mer irriterande och hittills har alla klarat uthärda den. Vill man vara fin… ja, du vet.
Vad bör man tänka på innan man tatuerar sig?


Sömn och bra kost är viktigt så att du som klient är pigg och glad när du kommer för att göra din tatuering. Ta gärna på dig bekväma och oömma kläder, vi brukar även rekommendera att ta med sig något att äta, tex frukt, godis och läsk, för att kunna fylla på med snabb energi vid behov. Skulle du känna dig nervös eller börja må dåligt så är det både helt normalt och helt okej att säga till, för vi är nämligen både mänskliga och professionella - dessutom väldigt måna om att ditt besök hos oss är en trygg och positiv upplevelse. Att komma till sitt tatueringstillfälle sliten och/eller bakfull är en dålig idé och kan leda till att man får boka om sin tid. Dels kommer det att göra mycket ondare, det kommer att blöda mer, vilket i sin tur gör det svårare för pigmentet att fästa i huden.
Kostar det något att boka en tid?


Nej. Vid bokningstillfället tar vi inte betalt. Skulle man däremot inte dyka upp, eller inte avboka sin tid innan 24 timmar före det bokade tatueringstillfället - går det per automatik ut en faktura på 1000:- för missad tid.
Hur avbokar man en tid?


Skulle man få förhinder och behöva av/omboka sin tatueringstid så sker detta via länken som finns i det mail man får vid bokningstillfället. Använder man sig inte av denna länk inom 24 timmar före den bokade tatueringstiden - går det per automatik ut en faktura på 1000:- för missad tid.
Kan man tatuera sig även fast man är sjuk?


Kroppens immunförsvar får jobba lite extra när man tatuerar sig, så vi rekommenderar att man är frisk när man kommer till sin bokade tid.
Skötselråd


Behåll plasten på din tatuering minst ett par timmar efter du tatuerats. Att ta av plasten i duschen brukar vara det bekvämaste alternativet då det kan samlas sårvätska och färgrester under plasten. Vill man inte göra detta i duschen så avlägsnar man plasten och tvättar tatueringen. Använd en mild tvål och ljummet vatten. Badda torrt med en ren handduk. Låt lufttorka några minuter och massera försiktigt in ett tunt lager med Epitat2-salvan. Använd bara den salvan till din tatuering. Tvätta tatueringen morgon och kväll, eller vid behov. Smörj tatueringen försiktigt med ett tunt lager salva två till tre gånger per dag, eller då den börjar kännas torr. Ta inte för mycket. Generellt är det bättre att smörja för lite än för mycket. Efter några dagar bildas en tunn sårskorpa som sedan krackelerar och börjar flagna. Det kan ibland se ganska märkligt ut, men är helt normalt. Fortsätt smörja tills dess att all skorpa flagnat av. Det brukar ta 7-14 dagar. Klia absolut inte på tatueringen och pilla inte bort några skorpor. Det kan resultera i infektioner, färgbortfall och fula ärr som kan vara mycket svåra att korrigera. Undvik solarier, bassängbad, bastu och träning som innebär att din tatuering kommer i närkontakt med andra människor. Undvik rörelser som gör att du känner att det ”sträcker” i tatueringen. Se upp med kläder och smycken som kan skava. När skorpan lossnat kommer du ha en tunn, nästan pappersaktig, hud över din tatuering. Den ersätts under loppet av tre till fyra veckor med normal hud. Under tiden ska du vara försiktig med sol. Du kan nu smörja med vanlig hudkräm om du vill. Först när huden är fullständigt återbildad, dvs efter cirka en månad, ser du det helt färdiga resultatet. Kortfattat:

  • Plastförband minst 2 timmar
  • Tvätta händer noga innan du tvättar tatueringen med mild tvål. Badda torrt och smörj.
  • Smörj två till tre gånger per dag med Epitat2 - Tunt lager.
  • Klia inte, pilla inte, ingen sol, ingen bastu, bad eller kampsport.
  • Skorpan lossnar efter en till 2 veckor. Helt läkt på fyra till fem veckor.
Vi bryr oss om dig, dina uppgifter och din integritet!


Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. Den 25 maj 2018 börjar GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla i Sverige och resten av EU. För att du ska känna dig trygg med hur vi på Salong Betong behandlar dina uppgifter vill vi berätta för dig varför vi har sparat dem. GDPR påverkar inte din upplevelse hos oss. Vi delar inte med oss av era kontaktuppgifter till andra människor eller företag. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss. För att vi på Salong Betong ska kunna sköta vårt bokningssystem på ett effektivt och professionellt sätt, registreras vissa uppgifter för att kunna skicka ut bokningsbekräftelser och påminnelser för kundens bokade tid. Dessa uppgifter är: Namn, e-postadress, hemadress och telefonnummer. Vi vill förtydliga att vi hanterar dina personliga uppgifter på ett tryggt och säkert sätt och att de används endast i syfte att vi som företag ska kunna förenkla vår kommunikation med dig som kund. Vi behåller era uppgifter tills lagen eller du som kund ber oss att ta bort dem från vårt system. Om du accepterar att vi behåller dina uppgifter behöver du inte göra något. Vill du däremot uppdatera eller ta bort dina uppgifter från vårt system så går det jättebra att maila oss ditt namn och den mail du angav vid bokning av tatueringstid, köp via vår webshop eller registrering av vårt nyhetsbrev. Skicka mailet till info@salongbetong.com och använd rubriken ”Ta bort".

sb_sv.png